Doppelhertz отново се включват в кампания за остео-скрининг

За втори пореден път германската фармацевтична компания Куайсер Фарма, официален представител на марката Doppelherz за България, се включва в наша скринингова кампания за остеопороза. От дружеството осигуряват подаръци във вид на витамини и минерали за всички пациенти с намалена костна плътност като този път продуктите са два вида:
• Витамин D
• Магнезий + Калций + Витамин D3

Добавките ще се получават на място в Центъра по остеопороза и остеометрия, след отчитане на резултатите от изследването. Жестът е валиден за всички пациенти, изследвани в рамките на кампанията „С грижа за дамите“.

Витамин D подпомага усвояването на калций от организма и го прави по-достъпен за минерализацията на костите. Освен това той поддържа нормалната концентрация на калций в кръвта и спомага за доброто функциониране на имунната система.

Комбинацията от Калций, Магнезий и Витамин D3 допринася за поддържане на нормалното състояние на кости и зъби, за добрия мускулен тонус и има положително въздействие върху имунната система. Калцият благоприятства предаването на нервните импулси и участва в процеса на кръвосъсирване. Магнезият спомага за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

Остеопорозата е заболяване, пораждащо изключителни проблеми, както от медицинска гледна точка, така и в икономически и социален аспект. Веднъж възникнало, то отнема цялата свобода на човек и превръща рутинни дейности в бреме поради непрестанния страх от фрактури. От изключителна важност е лечението да започне още на етап остеопения – намалена костна плътност, която е предшественик на остеопорозата. В този период е по-лесно да се спре загубата на костно вещество и да се запази стандарта на живот.

Кампанията под надслов С грижа за дамите стартира на Деня на жената – 8-ми март и предвижда промоционална цена от 20 лв. за изследване на една контролна зона – тазобедрена става или лумбални прешлени. Записванията продължават до 25-ти март, а изследвалите се пациенти, при които има установено намаляване на костната плътност ще получат подарък – една безплатна опаковка витамини или комплексни микроелементи от нашите партньори Doppelhertz.

Час за промоционално изследване може да запазите на телефоните на центъра: Контакти

Posted in Новини and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .