Doppelhertz подаряват опаковки витамин D на пациенти с намалена костна плътност

Щастливи сме, че намираме все повече партньори не само сред здравните организации, но и сред фармацевтичните компании.

С удоволствие Ви съобщаваме, че към нашата кампания, считано от днес, се присъединяват и Куайсер Фарма, официален представител на марката Doppelherz за България.

Doppelhertz осигуряват подарък – безплатна опаковка с 15 бр. таблетки Витамин D, за всички пациенти, при които се констатира намалена костна плътност. Витамините ще се получават на място в Центъра по остеопороза и остеометрия, след отчитане на резултатите от изследването. Жестът е валиден за текущата инициатива, посветена на Световния ден за борба с остеопорозата’ 2018, но се надяваме това партньорство да стане традиционно.

Витамин D подпомага усвояването на калций от организма и го прави по-достъпен за минерализацията на костите. Освен това той поддържа нормалната концентрация на калций в кръвта и спомага за доброто функциониране на имунната система. През лятото витамин D се образува в организма под въздействието на слънчевите лъчи, но през есенно-зимния сезон дневната светлина е по-малко и в съчетание с прекарване на повече време на закрито и небалансирано хранене, рискът от дефицит на витамин D е повишен.

Както при повечето болести, така и при остеопорозата най-важна е профилактиката. Ранното установяване означава навременно начало на терапия и продължаване на нормален начин на живот. Здравословният начин на живот и редовните профилактични изследвания могат да помогнат за предотвратяване на заболяването и неговите опасни последици. Лечението следва да започне на етап намалена костна плътност – т. н. „остеопения“, като по този начин се съхрани пълноценния начин на живот на пациента.

Кампанията, посветена на Световния ден за борба с остеопорозата, предвижа 50 % отстъпка за изследване на цяло тяло, за всички, които се запишат до 20 ноември. В оставащите дни до края на инициативата, освен отстъпки в цената на изследване, пациентите с остеопения и остеопороза ще получават също безплатна опаковка Витамин D от Doppelhertz.

Изследванията се правят само със запазен час на телефоните на Центъра: Контакти

Posted in Новини and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .