VEDRA с жест към жените в менопауза

Тази година в „Месец на костното здраве“ се включва Vedra International. Фармацевтичната компания подарява опаковка с 14 капсули Femarelle Recharge на всяка пациентка в менопауза. Хранителните добавки се получават на място в кабинета след проведено Декса изследване (остеоденситометрия).

Менопаузата е естествен процес в живота на всяка жена. С отслабването на половите хормони, настъпват редица промени в организма, които имат както физиологично, така и психологично отражение. Горещите вълни, нощните изпотявания, промените в настроението и съня са симптомите, които се обсъждат най-често. Но наред с тях, намаленото ниво на естрогени влияе и върху процесите на регенерация на костите.

През целия живот на човек постоянно текат процеси на разграждане (резорбция) на остарялата костна тъкан и замяната й с нова. Остеопорозата настъпва, когато има дисбаланс между процесите на изграждане и разграждане на костта и резорбцията на костното вещество става по-бързо, отколкото изграждането. В резултат кухините в гъбестото костно вещество растат, а костите стават по-податливи на фрактури.

Femarelle Recharge оказва положително влияние както върху симптомите, които затормозяват жените по време на менопаузата, така и върху състоянието на костната тъкан. Патентованата съставка на препарата „DT56a“, добита от естествено ферментирал соев дериват подпомага изграждането на костите и поддържането на организма в добра форма. Добавените ленено семе и витамин В6 допринасят за регулиране на хормоналната дейност, намаляват умората и усещането за отпадналост, осигуряват нормалното функциониране на нервната система, нормалните физиологични функции и енергиен метаболизъм.

Както при повечето болести, така и при остеопорозата най-важна е профилактиката. Ранното установяване означава навременно начало на терапия и продължаване на нормален начин на живот. Здравословният начин на живот и редовните профилактични изследвания могат да помогнат за предотвратяване на заболяването и неговите опасни последици.

Кампанията „Месец на костното здраве“ се провежда за седми пореден път във Варна и предвижда промоционална цена от 20 лв. за изследване на една контролна зона:
• Лумбални прешлени
• Тазобедрена става
• Предмишница

Часове по кампанията се записват до края на месец Август на телефоните на Центъра.

Posted in Новини and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .